Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri

Damir Metelko

Damir Metelko
Obrazovanje:
  • 1991. Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • 1993. Pravosudni ispit
Zaposlenje:
  • 1994. odvjetnik u Odvjetničkom društvu Hanžeković & Partneri d.o.o.
  • 2003. partner u Odvjetničkom društvu Hanžeković & Partneri d.o.o.
Glavna područja rada:

trgovačko pravo, porezno pravo, bankarsko pravo, pravo tržišnog natjecanja, upravno pravo, pripajanja i spajanja

Strani jezici:

engleski

Opis:

Odvjetnik Damir Metelko ima veliko iskustvo u transakcijama projektnog i strukturnog financiranja, u leasingu, u pripajanju i spajanju društava, osiguranjima, općem pravu društava i poreznom pravu.

Njegov rad obuhvaća zastupanje stranaka u pregovorima i sastavljanju ugovora, kao i projektne dokumentacije, te dokumenata o osiguranju.

Savjetovao je brojna inozemna i domaća društva u strukturnim ulaganjima u Hrvatskoj, bio je vodeći odvjetnik pravnog tima u najvećem pripajanju na domaćem tržištu osiguranja, a osim toga pruža pravne savjete o pripajanju u sektorima nekretnina i turizma.

Odvjetnik Metelko ima također široko iskustvo u kontrolnim postupcima pripajanja i u pitanjima tržišnog natjecanja. Tijekom svog dugogodišnjeg rada, Damir Metelko sudjelovao je u raznim značajnim projektima u Hrvatskoj kao što su, među inim, autoceste i telekomunikacije.

Odvjetnik Metelko zastupa stranke u trgovačkim i građanskim sporovima te ima bogato iskustvo u savjetovanju klijenata na području bankarstva u vezi s naplatom duga, stečajem, ovrhom, parničnim i drugim srodnim postupcima.

E-mail: damir.metelko@hanzekovic.hr